RooM 69

Where silence exists no more...
 
Početna stranicaPočetna stranica  PortailPortail  FAQFAQ  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  ČlanstvoČlanstvo  Korisničke grupeKorisničke grupe  Login  

Share | 
 

 Stara religija

Go down 
Autor/icaPoruka
Wotan 88
Fresh Meat
Fresh Meat
avatar

Male
Broj postova : 94
Age : 30
Lokacija : Vallhalla - Zagreb
Registration date : 06.08.2007

PostajNaslov: Stara religija   ned ruj 30, 2007 5:53 pm

Sve o vjesticama,carobnjacima,alkemicarima,shamanima i ostatku cudnovatog svijeta
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://88power14.blog.hr
Wotan 88
Fresh Meat
Fresh Meat
avatar

Male
Broj postova : 94
Age : 30
Lokacija : Vallhalla - Zagreb
Registration date : 06.08.2007

PostajNaslov: Re: Stara religija   ned ruj 30, 2007 5:59 pm

Djelovanje čarolija prema mjesečevim mijenama:
Blagoslov: puni mjesec.
Blagoslov doma: puni mjesec.
Bogatstvo: od prve četvrti do punog mjeseca.
Cilj (postignuće): od prve četvrti do punog mjeseca.
Dobar ulog (prodaja): zadnja četvrt.
Dobar ulog (kupovina): prva četvrt.
Dobivanje (stvari i ciljeva): prva četvrt i puni mjesec.
Egzorcizam: zadnja četvrt.
Inspiracija: prva četvrt i puni mjesec.
Intuicija: puni mjesec.
Kletve (razbijanje): zadnja četvrt.
Komunikacija: puni mjesec.
Liječenje: zadnja četvrt.
Loše navike (prekinuti): zadnja četvrt.
Ljepota: puni mjesec.
Ljubavna magija: prva četvrt i puni mjesec.
Ljubavne čarolije (obrnuti): zadnja četvrt.
Mijenjanje oblika: puni mjesec.
Mir (kraj agresivnosti, rata): zadnja četvrt.
Mudrost (povećati): prva četvrt i puni mjesec.
Napredak karijere: prva četvrt.
Negativnost (otjerati): zadnja četvrt.
Nesreća (obrnuti): zadnja četvrt.
Noćne more (otjerati): zadnja četvrt.
Novac (povećanje): prva četvrt.
Odluka: prva četvrt i puni mjesec.
Opraštanje: mladi mjesec.
Oslobađanje: zadnja četvrt.
Ovisnost (potpuno): zadnja četvrt.
Povezivanje: zadnja četvrt.
Preklinjanje duha: puni mjesec.
Preobrazba: puni mjesec.
Prijateljstvo: prva četvrt.
Prijelaz preko nečega: zadnja četvrt.
Prizivanje Mjesečevog Božanstva: puni mjesec.
Proricanje: prva četvrt i puni mjesec.
Proročanski snovi: puni mjesec.
Putovanje: prva četvrt.
Rast (bilo koje vrste): prva četvrt.
Rituali plodnosti: prva četvrt i puni mjesec.
Sklad: prva četvrt.
Snaga: prva četvrt i puni mjesec.
Snaga (psihička): puni mjesec.
Spajanje (brak, poslovna suradnja) : prva četvrt i puni mjesec.
Spolne želje (povećavanje): prva četvrt.
Sreća: prva četvrt.
Sreća (osjećaj): prva četvrt i puni mjesec.
Strah: zadnja četvrt.
Težina (povećanje): prva četvrt.
Težina (smanjenje): zadnja četvrt.
Traženje: mladi mjesec.
Učenje: prva četvrt i puni mjesec.
Umjetničke kreacije: od prve četvrti do punog mjeseca.
Uzdizanje energije: prva četvrt.
Vrijeme (poboljšanje): prva četvrt.
Vrijeme (pogoršanje): zadnja četvrt.
Zaštita: prva četvrt.
Zdravlje: puni mjesec.
Znak: puni mjesec.
Želje (ispunjenje): prva četvrt i puni mjesec.

Objavio/la damned u 13:13, 11 komentar(a), print, #

20.10.2005.
Uvod
Vještica je osoba koja je sljedbenica stare religije, one koja je postojala kad kršćanstvo još nije bilo niti začetak ideje u nečijoj glavi. Prakticiranje vještičje magije sa svojim vjerovanjima, štovanjima, raznim oblicima inicijacija, stoga je vrlo nalik svakoj drugoj religiji. Međutim, za razliku od većine drugih religija u kojima se osoba rađa kao pripadnik određene vjere samom činjenicom da su joj roditelji te vjere, a čin inicijacije biva tek simboličan, da bi osoba postala članica vještičjeg klana potrebno je puno više. Ulazak u klan nije samo simbolička gesta bez previše značenja. Inicijacija se ne nudi. Ona se mora zaslužiti i samo osobe koje su se dokazale vrijednima mogu ući u klan.
S obzirom na starost same religije, u njoj možemo naći i božanstva koje su u drevnim vremenima štovali i naši preci. No, od svih bezimenih bogova i boginja koji su nekad postojali danas su ostali tek Božica Majka Zemlje i Mjeseca sa svojim sudrugom Rogatim Bogom, kao osnovna božanstva. Vještice su uvijek bile u bliskoj vezi sa prirodnim silama, budući da su i njihova božanstva u biti Priroda i Sile Prirode. Stoga za vještice danas možemo tvrditi i da su bile prvi ekolozi koji su ikad postojali.
Tek u 6. stoljeću Crkva je počela u Rogatom Bogu prepoznavati Sotonu, pa su stoga vještice svrstane u sluge Nečastivog. Međutim, obzirom da se radi o božanstvu koje je postojalo u vjerovanjima dok još kršćanstvo nije ni postojalo, jasno je da je lik Sotone zapravo rađen po liku Rogatog Boga, simbola stare, zabranjene religije, koji je na taj način postao oličenjem zla. S tim u vezi nazivanje vješticama štovateljicama Sotone je neopravdano. Sa stanovišta Crkve riječ je o "neznabošcima" i "poganima", ali ipak, riječ je samo o osobama koje vjeruju u neko drugo božanstvo.
Greška u vjerovanju da su vještice štovateljice Đavola možemo opravdati i činjenicom da vrhovni svećenik klana u ritualnim ceremonijama nosi odoru od kože sa kapuljačom na kojoj su rogovi. U srednjem vijeku su tu činjenicu uzimali kao potvrdu da vještice slave Sotonu. Međutim, ako uzmemo gore navedenu starost vještičje religije i činjenice da je ta religija postojala prije nego je kršćanstvo izmislilo Sotonu, te ako znamo da visoki svećenik vještica nosi svoju rogatu odoru u čast svom božanstvu Rogatom Bogu koji je simbol muškog elementa u prirodi, u kojoj kod mnogih životinja rogovi označavaju muškog pripadnika vrste, bez puno razmišljanja možemo sve te tvrdnje odbaciti kao apsolutne besmislice.
Mnoštvo je starih religija koje su zasnovane na vjeri u prirodne elemente, štovanje zemlje i prirode i svih oblika života, te ciklusa života i smrti u kojima je ponovno rođenje u bliskoj vezi s mijenama Sunca i Mjeseca. Riječ je o religijama koje su postojale prije svih koje danas poznajemo. U vrijeme začetka kršćanstva poganske religije su još uvijek bile vrlo jake. Međutim, s jačanjem kršćanstva počeli su progoni. Tako su počela povlačenja u "ilegalu" svih štovatelja starih religija koji nisu željeli posustati pred napadima nove, mlade i vrlo agresivne religije koja je željela u korijenu sasjeći sva stara vjerovanja, grčevito se boreći za vlast. Ipak, sve vrijeme postojeći u tajnosti, ta stara vjerovanja održala su se sve do današnjih dana.
No, tek negdje krajem 1940. prakticiranje magije, kao samostalne religije, biva prihvaćeno u široj javnosti, mada i dalje s puno skepse i nepovjerenja, jer ljudi i dalje jako malo znaju o istini iza legende o vješticama, a vještičji klanovi i pojedine vještice i dalje se drže podalje od javnosti.


Objavio/la damned u 12:12, 2 komentar(a), print, #

16.10.2005.
U vještičarenju mjesec ima veoma važnu ulogu, pa je zbog toga vrlo važno poznavati mjesečeve mjene i njihov značaj u vještičarenju. Osim toga na početnom djelu bloga postavila sam sliku mjeseca koja se mjenja s obzirom na to u kakvom će položaju mjesec biti večeras.Kad se Mjesec na svojoj putanji nađe u blizini Sunca, mi ga više ne vidimo i kažemo da je tada mladi Mjesec ili mlađak i moguće ga je vidjeti idućih večeri po zalasku Sunca, kao neki tanki srp na nebu (broj 1 i broj 2 na ilustracijama).

U slijedećih sedam dana Mjesec postupno dolazi u položaj u kojem ga u odnosu na Sunce vidimo pod pravim kutom i tada vidimo osvjetljenu desnu polovicu, jer je tom stranom okrenut prema Suncu i to je tzv. prva četvrt (broj 3 na ilustracijama).

Poslije toga, njegova se osvjetljena strana povećava svakim danom dok se ne nađe na suprotnoj strani Sunca, 14.5 dana od mladog Mjeseca (broj 4 na ilustraciji 1). Tada je potpuno osvijetljenja strana prema nama i tu pojavu zovemo puni Mjesec ili uštap (broj 5 na ilustracijama).

Zatim se osvijetljena strana postupno smanjuje i pri tome se Sunce nalazi s lijeve strane i kad se smanji na točno polovicu onda je to zadnja faza i to nazivamo zadnja četvrt (broj 6 i 7 na ilustracijama).

Mjesec se potom ponovno prividno približava Suncu, sve je manje vidljiv, gubi se u odsjaju Sunca (broj 8 na ilustracijama) te se nakon 29,5 dana ponovno vraća u položaj gdje započinje novi ciklus kao mladi Mjesec ili mlađak. Ovaj početak se često u književnosti naziva rađanje mjeseca.

Objavio/la damned u 13:46, 3 komentar(a), print, #

12.10.2005.
1. TAJNE PORUKE - SECRET MESSAGES
===========================

UČINAK:
Poruke napisane limunovim sokom ili octom pomoću čačkalice neće biti vidljive dok ih ne prineseš žarulji ili svijeći.

SASTOJCI:
- sok od limuna ili vinski ocat
- mala posuda ili papirnata čaša
- čačkalice
- tanki bijeli papir
- komadić papira
- olovke

POSTUPAK:
Napuni malu posudicu sa limunovim sokom ili vinskim octom, namoči čačkalicu u tekućinu i koristi se njome kako bi ispisao poruke na papiru. Pričekaj neko vrijeme da se tekučina osuši. Napiši tu poruku i olovkom na komadiću papira kako bi vidio radi li sve ispravno.

KAKO NAPRAVITI DA SE TEKST POJAVI:
Da bi se tekst pojavio stavite papir u blizinu svijetleče žarulje, budite oprezni jer su žarulje prilično vruće da ne bi zapalili papir ili se opekli. Bit ćete zadivljeni kad se misteriozni tekst pojavi.


2. ČAROLIJA ŽELJA - WISHING SPELL
==========================

UČINAK:
Ispunjava tvoje želje.

SASTOJCI:
- tri lovorova lista
- komadić papira

POSTUPAK:
Kad je mladi mjesec zapiši svoju želju na komadić papira. Sad zamisli kako se tvoja želja ostvaruje. Savi taj papir na trećinu i stavi tri lovorova lista unutra. Ponovno, zamisli kako se tvoja želja ispunjuje. Savi opet papir na trećinu i stavi ga na mračno mjesto. Nastavi zamišljati kako ti se ispunjuju želje dok to radiš. Jednom kada ti se želja ispuni zapali papir kao zahvalu. Ne reci nikome svoju želju, jer ako to učiniš to će se negativno odraziti na čaroliju.


3. ILUZIJA - GLAMOUR
=================

UČINAK:
Mjenja boju tvojih očiju.

POSTUPAK:
Meditiraj i razmišljaj o boji svojih očiju kakve su sad. Zamišljaj kako ti zlatna sjajna svjetlost svjetli kroz oči, iz unutrašnjosti tvoje glave prema van. Sada zamisli kako se boja tvojih očiju mjenja u boju koju ti želiš. Iluziji će biti potrebno od 15 do 20 minuta da se ispuni. Tada, ti nećeš vidjeti nikakvu promjenu jer se poznaješ predobro pa možeš vidjeti kroz iluziju, a tako i tvoji bliski prijatelji i rodbina. Da vidiš je li se iluzija ispunila pitaj nekoga koje su ti boje oči. I zapamti, vježba vodi do savršenstva. Iluzija nestaje kad prestaneš misliti na nju.


neke stvari su odlicne preuzeto s nekog bloga.
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://88power14.blog.hr
Arbiter of Change
Patient
Patient
avatar

Male
Broj postova : 400
Age : 30
Registration date : 10.05.2007

PostajNaslov: Re: Stara religija   ned ruj 30, 2007 6:04 pm

To na kraju je više neki New Age.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Wotan 88
Fresh Meat
Fresh Meat
avatar

Male
Broj postova : 94
Age : 30
Lokacija : Vallhalla - Zagreb
Registration date : 06.08.2007

PostajNaslov: Re: Stara religija   ned ruj 30, 2007 6:09 pm

a jbg...ali je jos uvijek vezana uz temu...
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://88power14.blog.hr
Kalma
Berserk
Berserk


Male
Broj postova : 1763
Registration date : 11.05.2007

PostajNaslov: Re: Stara religija   ned ruj 30, 2007 6:15 pm

Budem probao 1. i 2. postpupak. Izgleda zanimljivo, ali ne ocekujem da se to stvarno dogodi!
[Vrh] Go down
Korisnički profil
medusa
Patient
Patient
avatar

Broj postova : 360
Registration date : 11.05.2007

PostajNaslov: Re: Stara religija   ned ruj 30, 2007 7:08 pm

meh, ne znam jel bi 3. radilo, općenito nisam nikada čuo od ijedne normalne osobe koja nije pod drogama da su doživjeli išta što bi kršilo zakone fizike.
ali zato bi oblik glamoura bio proćiu negdje neprimjetan, odnosno da budeš što manje zapažen. neki ljudi su prirodno dobri u tome.
ovaj tekst se odnosi na wiccu, ali ima dosta netočnosti. rogati bog nije nikada postojao kao takav, odnosno new ageri ga prepoznaju kao ahetip bogova koji se ponavlja.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
MorgotH
Glavni Pivopija
Glavni Pivopija
avatar

Male
Broj postova : 1297
Age : 28
Lokacija : Sanitarium Labin
Registration date : 09.05.2007

PostajNaslov: Re: Stara religija   ned ruj 30, 2007 9:27 pm

kad se ono održavaju sabati

_________________
"Theres a thin line between love and hate
Wider divide that you can see between good and bad
Theres a grey place between black and white
But everyone does have the right to choose the path that he takes"

Iron Maiden,Thin Line Between Love & Hate
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://sanitarium.highbb.com
Wotan 88
Fresh Meat
Fresh Meat
avatar

Male
Broj postova : 94
Age : 30
Lokacija : Vallhalla - Zagreb
Registration date : 06.08.2007

PostajNaslov: Re: Stara religija   ned ruj 30, 2007 9:55 pm

sabbbati su ti cetiri puta na godinu...slazu se sa pravim datumima pocinjanja proljeca,ljeta,jeseni i zime.
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://88power14.blog.hr
EXTERMINATOR
Madman
Madman
avatar

Broj postova : 497
Registration date : 31.07.2007

PostajNaslov: Re: Stara religija   pon lis 01, 2007 2:45 pm

kak je ovo fora idem bas nesto pisat s limunovim sokom
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Lemonsucker
Madman
Madman
avatar

Male
Broj postova : 426
Age : 28
Registration date : 31.07.2007

PostajNaslov: Re: Stara religija   pon lis 01, 2007 5:15 pm

heh za owu foru sa limunom sam znao i prije
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Stara religija   

[Vrh] Go down
 
Stara religija
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
RooM 69 :: Room 69 :: OkulTizaM-
Forum(o)Bir: